Uue nädala ilm tuleb heitlik

Martin Smutov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jääpurikas
Jääpurikas Foto: Margus Ansu.

Eesti Meteoroloogia ja Hüdroloogia Instituudi prognoosi kohaselt võib uuel nädalal oodata küll soojakraade, kuid päikese käes pikalt peesitada veel ei saa.

Pühapäevaks toob järgmine madalrõhulohk uue saju, mis põhiliselt lörtsina alla tuleb. Päeva peale sadu lakkab ja taevas selgineb. Tuul pöördub läänekaarest loodesse ning ulatub puhanguti 14, saartel öösel 18 m/s.

Õhutemperatuur on öösel -2..+1, päeval 0..+2°C.

Esmaspäeva ööks tugevneb lühiajaliselt kõrgrõhuhari ja ilm on sajuta.

Päeval liigub üle Skandinaavia põhjatipu uus madalrõhkkond ja selle lohk suundub üle Soome lahe kagusse. Kirde-Eestis võib veidi lörtsi sadada. Puhub tugev läänekaare tuul.

Õhutemperatuur on öösel 0..-5, päeval +1..+5°C.

Teisipäeval liigub madalrõhkkond Venemaa loodeossa ja selle serva mööda jõuavad päevaks Eestisse sajupilved, millest lörtsi ja vihma tuleb. Puhub tugev lääne- ja loodetuul.

Õhutemperatuur on öösel -4..+1°C, päeval 0..+4°C.

Kolmapäeval madalrõhkkond kaugeneb ja taevas selgineb. Puhub mõõdukas loodetuul.

Õhutemperatuur on öösel 0..-6, päeval -2..+2°C.

Neljapäev liigub Eesti kohale kõrgrõhuhari. Ilm on sajuta ja nõrga loodetuulega.

Õhutemperatuur on öösel -2..-8, kohati võib alla -10°C langeda, päeval -3..+1°C.

Reede öö on kõrgrõhuharja mõjul selge ja vaikne. Õhutemperatuur on -4..-9, Ida-Eestis võib langeda -13°C-ni. Päeval kõrgrõhuhari taandub, kuid ilm püsib veel sajuta. Tuul pöördub edelasse ja tugevneb.

Õhutemperatuur tõuseb -1..+3°C-ni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles