Hulkuvad külakoerad korraldasid metsas tapatalgud

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metskitsede elu ohustavad ka hulkuvad koerad.
Metskitsede elu ohustavad ka hulkuvad koerad. Foto: Elmo Riig / Sakala

Raplamaal murdsid lahtiselt ringi jooksvad külakoerad metskitse, ametiasutused ei oska öelda, kuidas ja kes peaks koeraomanikke ohjama.

Reede õhtul teatati Pae külast Valtu jahisektsiooni meestele koerte murtud metskitsest, laupäeva hommikul sündmuskohal käinud Harri Õunapuu ja Mati Leipalu kitse korjust enam ei näinud, aga pilt, mis avanes ühe suvemaja mesipuude juures, oli õõvastav - verisel lumel vedelesid veel vaid karvatuustid ja looma sisikond, kirjutab Nädaline.

Leipalu on kindel, et tegemist saab olla vaid kohalike koertega, sest kusagilt kaugemalt sinna murdma ei tulda, ning tegu pole mitte üksikjuhtumiga, sest ta on varemgi näinud südapäeval metssigu või kitsi jälitavaid koeri või nende jälgi.

Väljaande teatel on nende käest korduvalt küsitud, kes peaks hooletuid peremehi karistama ja inimesi ning metsloomi rünnata võivate koerte eest kaitsma. Eri ametkondadest pole sellele küsimusele selget ja konkreetset vastust antud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles