Politsei: teed on kohati väga libedad

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuisune päev.
Tuisune päev. Foto: Arvet Mägi / Virumaa Teataja

Politsei manitseb kõiki liiklejaid, et üle Eesti levinud lumesadu koos tuisuga on muutnud teed mitmes kohas väga libedaks.

Maanteeameti info järgi on teekatted suurematel riigimaanteedel pea kõikjal lumised või tehtud libedusetõrjest soolalumesegused, vahendas politsei- ja piirivalveameti (PPA) pressiesindaja.

Kohati on sõidujäljed ka puhtad ja kuivad, kuid samas ootamatult libedad. Kohatist libedust võib rohkem esineda Tallinna-Tartu ja Tallinna-Narva maanteedel. Libedad võivad olla ka kõrvalmaanteed.

Liiklejad peaksid eriti tähelepanelikud olema möödasõitudel. Enne möödasõidu alustamist tuleb veenduda, et teeolud ning juhi oskused võimaldavad möödasõidu ohutult lõpuni viia. Samuti tuleb eessõitjatega hoida piisavat pikivahet ning valida liiklemiseks teeoludele vastav sõidukiirus.

Maanteeinfokeskus hoiatab!

Öösel saartelt alguse saanud lumesadu koos tuisuga levis täna kiiresti mandrile ning pärastlõunal enne kella nelja sadas lund ja tuiskas kõikjal Eestis. Teekatted suurematel riigimaanteedel olid pea kõikjal lumised või tehtud libedusetõrjest soolalumesegused.

Kohati olid sõidujäljed ka puhtad ja kuivad, kuid samas ootamatult libedad. Pinnatuisust tingituna esines lagedatel teelõikudel kohati tuisuvaalusid ja raskesti läbitavaid lõike.

Ilm oli pilves, puhus tugev tuul, sadas lund ja tuiskas. Tuisus oli nähtavus piiratud. Teepinna temperatuure mõõdeti -1,8 kraadist Saaremaal kuni -5,5 kraadini Ida-Eestis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles