Ruhnlased käivad merel kalu noppimas

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Värskelt nopitu kala.
Värskelt nopitu kala. Foto: Ruhnlase blogi (www.ruhnlane.blogspot.com)

Tänu looduse vingerpussile on Ruhnu rahval hea võimalus käia merel kalu noppimas. Sama võimalust kasutavad ka rebased ja röövlinnud.

Ruhnu kandis on loodusnähtus, mille tulemusel pressib tugeva merejää kihi alt välja vett, jää pinnale, kirjutatakse ruhnlase blogis . Pikki mõrasid asetsevad tumedad augud, millest välja purskuv vesi tekitab miniatuurseid järvesid jää peale.

Kuna vee surve on pisikesed kalade uimedest tugevam, siis surub vesi nad teisele poole turvalist jääkihti. «Tänu säärasele kummalisele fenomenile, on ühtäkki kalapüük sama lihtne ja seaduslik kui metsast marja noppimine,» kirjutatakse saare blogis

«Kõik teie, kellel pole võrku või püügiluba või paati või üldse mitte midagi, siin on teie võimalus, saada endale või kasvõi kassile, üks soolane suutäis! Kott kaasa ja kalu korjama !» lõppeb sissekanne.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles