Temperatuur kõigub Eesti eri paigus tugevasti

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Külm ilm ja aurav meri lennusadamas.
Külm ilm ja aurav meri lennusadamas. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Kuigi täna hommikul oli ilm võrreldes paari eelmise ööpäevaga veidi leebem, ulatub Kagu-Eestis õhutemperatuur ikkagi alla 30 miinuskraadi. Põhja-Eestis olid temperatuurid tunduvalt kõrgemad ning Hiiumaal Ristnas vaid -3,5 kraadi.

Möödunud öö oli soojem kui paar varasemat. Siiski oli näiteks Korelas õhutemperatuur -33,5 ja Võrus kuni -32 kraadi.

Hommikul kell kümme oli EMHI andmetel Valgas -29,1 kraadi, Pärnus -14,9 kraadi, Narva-Jõesuus -20,6 kraadi, Tallinnas -12,2 kraadi, Kuressaares -10,4 kraadi. Seevastu saarte idaosas oli suhteliselt soe. Näiteks Ristna poolsaare tipus registreeriti 3,5 miinuskraadi. Miks on vahed nii suured?

Sünoptik Taimi Paljak rääkis, et lääne pool läks pilvisemaks ja tuul pöördus lõunakaarde. Samuti jõudis üle mere tulev õhk soojeneda. «Ida pool oli selge ja vaikne, sellepärast olid seal öised miinimumid väga madalad,» rääkis ta.

«Eelolev öö on väga külm eeskätt Kagu-Eestis. Seal võib 27-28 miinuskraadi saabuval ööl küll tulla,» lisas Paljak. Tallinna piirkonnas on oodata 20-kraadist külma.

«Saartelgi läheb taas selgemaks ja saabuv öö tuleb lääne pool uuesti külmem võrreldes möödunud ööga,» rääkis ta. Ka saartel on oodata 20-kraadist külma.

Sellest järgmine öö on aga natukene kõrgemate temperatuuridega. Üldine foon jäävat -10st kuni -15ni. Kagu-Eestis on võib temperatuur -20 kraadi lähedal olla.

«Neljapäev läheb uuesti natukene külmemaks,» lisas Paljak. Siis on taas suuremas osas Eestist alla -20 kraadi. «Nii kergelt ja kiirelt see külm ei taandu. Tänane pilt on reedest alatest mahedam, aga Kagu-Eestis on ikka alla -20 kraadi.»

Praeguse prognoosi järgi peaks nädalavahetus tulema väikeste külmakraadidega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles