Abrukale enam paadiga ei pääse

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Talvine meri.
Talvine meri. Foto: Arno Saar / Õhtuleht

Eile tegi Abruka saarega ühendust pidav alus Heili selle talve viimase reisi, sest iga ööpäevaga paksenev merejää ei võimalda laevukesel saartevahelist vahemaad enam läbida.

Tavapärase kai äärde Heili ei pääsenudki, kirjutab Saarte Hääl. Sadama akvatooriumis kulus Abruka elanike päevinäinud truul merealusel üksnes kolme-neljakümne meetri pikkuse tee läbimiseks ja naftakai ääres seisva piirivalvelaeva Valve poorti jõudmiseks ligi veerand tundi.

Abruka elanikele tuli hommikul sadamasse vastu Kaarma valla arengu peaspetsialist Aare Saar, kes ütles, et ega liiklus kahe saare vahel veel katke. Tõsi küll, lähipäevadel ei saa väikesaarele ilmselt ühegi sõidukiga, kuna jää pole nende kandmiseks piisavalt paks.

«Garaažis on õiget aega ootamas võimas mootorkelk, millel on ka haagisregi. Nõrgale jääle sellega minna ei saa, aga usume, et peagi võime sellega Abrukale sõita,» rääkis Saar.

Kaarma vallal on ka amfiibsõiduk Argo, mida saab kasutada ekstreemsetes oludes. Küünlakuu algus võib olla selline, et väikesaartele ei pääse laeva ega amfiibsõidukiga, ka jalgsi mitte. Mis siis saab, kui on kedagi vaja haiglasse toimetada? «Päästekeskuse kaudu saame sellisel juhul kopteri tellida,» selgitas vallaametnik Saar.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles