ERR: lapse pakasega koolist koju jätmise peab otsustama vanem

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Külmapühade ajal otsustavad laste koolisaatmise vanemad.
Külmapühade ajal otsustavad laste koolisaatmise vanemad. Foto: SCANPIX

EMHI kodulehel on väljas tuulekülma kraadid, mille järgi saavad vanemad otsustada, kas laps krõbedate miinuskraadidega kooli saata või mitte.

Terviseameti avalike suhete juhi Iris Saluri sõnul sõltub õpilase kojujätmine lisaks tuulekülmale ka sellest, kas lapse koolitee on korraldatud või korraldamata – kas õpilane peab teatud vahemaid ise läbima, liigub jalgsi ja peab kuskil pikemat aega bussi ootama või istub vanemate autosse ukse eest ja väljub koolimaja ukse ees, vahendab ERR Uudised.

Sotsiaalministeeriumi määruse järgi võib miinus 20 ja madalama temperatuuri juures koju jätta 1.-6. klassi õpilasi ja miinus 25 ning madalama tuulekülma juures juba ka 7.-9. klassi õpilasi.

Kehalise kasvatuse tunde tohib õues läbi viia 1.-6. klassi lastele, kui tuulekülma on kuni miinus 10 kraadi, 7.-12. klassi õpilastele aga kuni miinus 15-kraadise tuulekülma puhul.

Väätsa põhikooli esimeses klassis olid täna hommikusest 20 külmakraadist hoolimata kõik lapsed kohal ja direktor Enn Lehtpuu sõnas, et see jääb iga lapsevanema lõppotsuseks, kas ta saadab oma lapse külmal päeval kooli või mitte, kuid kindlasti on vanemal kohustus samal päeval kooli teatada, et ta on otsustanud oma lapse koju jätta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles