Peipsi- ja Lämmijärve jääle mineku piiranguid leevendatakse

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalamees järvejääl.
Kalamees järvejääl. Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Alates tänasest muuetakse Peipsi-, Pihkva ja Lämmijärve jääle minemisele piiranguid. Homsest alates muutuvad jäälemineku piirangud Narva veehoidlal.

Peipsi järvele võib Mustvee linnast kuni Meerpalu küla lõunapoolse tipuni minna jalgsi kuni ühe kilomeetri kaugusele kaldast, kirjutab Ida prefektuur. Lämmijärvele lubatakse minna jalgsi Saksa lahest lõuna poolsel jääalal kuni Raigla laheni kuni ühe kilomeetri kaugusele kaldast. Lubatud on ka Pihkva järvele jalgsi minek Värska lahest kuni Beresje külani ühe kilomeetri kaugusele kaldast.

Seoses muutlike ja ohtlike jääoludega pole lubatud jääle väljumine Pedaspää lahel ning keelatud on järvejääl liikumine Uhtnina ja Piirissaare vahelisel alal, Salusaarele ligemale kui 300 meetrit ning ojade-jõgede suudmetele lähemale kui 500 meetrit. Järvejääle on keelatud minna mis tahes transpordivahendiga.

Homsest, 27. jaanuarist on lubatud minna jalgsi ka Narva veehoidla jääle Kulgu sadamast 3 km ulatuses ülesvoolu kuni 1 km kaugusele Eesti Vabariigi poolsest kaldast, kuid mitte lähemale ajutisele kontrolljoonele kui 50 meetrit. Kanalite suudmetele ei tohiks liikuda lähemale kui 200 meetrit. Peipsil on endiselt keeld jalgsi minna Ida-Viru maakonna piires Peipsi järvele ja Narva veehoidla jäätuvatele osadele.

Lõuna prefektuuri piirivalvekapten Mati Mikson tuletab kalastajatele meelde, et järvele väljumine ning tagasitulek peab olema registreeritud lähimas kordonis. Peipsi järvel kehtib registreerimise kohustus, kui transpordivahendiga minnakse järvekaldast kaugemale kui 1 km. «Siiski soovitame seoses ebaühtlaste jääoludega oma väljumine ka sellistel puhkudel registreerida, sest nii saab piirivalve jälgida, kas olete järvelt tagasi jõudnud ja võimaliku õnnetuse korral alustada koheselt otsinguid,» ütles Mikson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles