Pihkva, Peipsi, Lämmijärve ja Narva veehoidla jääle jala minna ei tohi

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peipsi järve jää veel inimest ei kanna
Peipsi järve jää veel inimest ei kanna Foto: Sille Annuk.

Alates reedest on Peipsi järvele nii Ida-Viru, Tartu, Jõgeva ja Põlva maakonna piires kui ka Narva veehoidla jäätunud või jäätuvatele aladele jääleminek keelatud.

Politsei- ja piirivalveameti (PPA) Lõuna ja Ida prefektuuri piirivalvebüroo juhtide korraldusega keelatakse seoses Peipsi järvele ja Narva veehoidlale jääkatte tekkimisega ning sellest tuleneva ohuga inimeludele alates 13. jaanuarist väljumine jalgsi Peipsi järvistu ja Narva veehoidla jäätunud ning jäätuvatele osadele, teatas Lõuna prefektuuri pressiesindaja.

Jääleminek on keelatud Peipsi järvele nii Ida-Viru, Tartu, Jõgeva ja Põlva maakonna piires ning Narva veehoidla jäätunud või jäätuvatele aladele. Vastavad hoiatussildid paigaldatakse järvelemineku enamlevinud kohtadesse.

«Ohutu jääleminek on tagatud siis, kui jää paksus on kogu järvel ühtlaselt vähemalt kümme sentimeetrit või enam. See, et mõnes kohas kalda ääres võib jää paksus olla 15 cm, ei tähenda, et kogu järvistu jääl viibimine oleks ohutu. Püsijää tekkides alustavad kordonite toimkonnad regulaarsete jääluuretega ning kui jääolud on stabiilsed ja ohutud, leevendatakse piiranguid,» ütles Lõuna prefektuuri piirivalvebüroo piiriturvalisuse talituse juht Toivo Liider.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles