Pärnu Tervise sanatooriumis varutakse tormi eel liivakotte

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sanatoorium Tervis.
Sanatoorium Tervis. Foto: Henn Soodla

Varasematel aastatel tormide ajal uputustega hädas olnud Pärnu Tervise sanatoorium valmistub tänaöiseks tormiks liivakotte tehes.

Sanatooriumi juhataja Jaan Ratnik ütles Postimehele, et eesootava tormiga kaasneva uputusega loodetakse hakkama saada liivakottide ja paari väiksema pumba abil. Varasematel aastatel on tormide eel varutud ka näiteks küünlaid ja vett ning hoiatatud külastajaid, kord tuli evakueerida ka köök. Juhataja usub siiski, et seekord pääsetakse kergemalt, kuid tormiinfol hoitakse hoolsalt silm peal.

«Liivakotte teeme,» vastas Ratnik küsimusele, millised ettevalmistused teoksil on. «See 170 on selline piir, et toitlustuskorpuses hakkab tõesti kuskil 160 peal (160 cm ja veidi üle selle on EMHI prognoositav homne merevee tase Pärnu rannikul – toim.) vesi üle uksepakkude tulema. Aga kindlasti pole see nii traagiline suurus kui 2005. aastal.»

Jõulude ajal Eestit räsinud tormid tekitasid Tervise sanatooriumile vaid väiksemaid kahjustusi, küll aga tõusis vesi nende ajal puhkekohale ohtlikult lähedale, ütles Ratnik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles