Päästeamet: autod tuleks parkida lagedamale alale

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartumaal Märjal langesid tellingud autodele.
Tartumaal Märjal langesid tellingud autodele. Foto: Anu Perve

Päästeamet tuletab meelde, et autod tuleb kahjustuste vältimiseks parkida lagedamale, et neile ei kukuks peale puud või muud esemed.

Enne elektrikatkestust tuleks mobiiltelefoni akud täis laadida, et vajadusel saaks helistades paluda abi, teavitada Eesti Energia rikketelefoni 1343 või hädaolukorras helistada 112, meenutas päästeameti pressiesindaja.

Kui mobiilil levi ei ole, saab 112 helistada kui telefonist välja võtta SIM-kaardi.

Maanteel tasub jätkuvalt olla ettevaatlik, kuna teedele võib langeda puid ja puuoksi või ka elektriliine. Kui puu otseselt liiklust ei takista saab sellest teavitada maanteeinfokeskuse telefonil 1510.

Jätkuvalt on paljud majapidamised elektrita ning Eesti Energia teatel on üle 5000 majapidamise elektrita prognoositavalt üle 24 tunni. Sellistel puhkudel tasub varuda majapidamisse joogivett ja küünlaid või patareidel töötav lamp.

Ilmajaam lubab rannikul loodetuule tugevnemist täna õhtupoolikul kuni 30 meetrini sekundis, mis tähendab tormi tugevnemist. Tugev tuul vaibub prognoosi järgi järsult südaööks, kuid ka hommikul puhub mõõdukalt tugev tuul kiirusega 15 meetrit sekundis.

Hommikutundideks võib õhutemperatuur langeda Lõuna-Eestis nulli, mistõttu võib esineda teedel libedust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles