Haapsalu promenaad oli kohati vee all

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haapsalu rannapromenaad.
Haapsalu rannapromenaad. Foto: Elmo Riig / Sakala

Nii nagu mujal Eestis, ei tõusnud ka Haapsalus veetase öösel kardetud tasemeni, kuid varahommikul oli promenaad siiski kohati vee all.

Rahvusringhäälingu Läänemaa korrespondent Ivar Soopan rääkis raadiouudistele, et tormi kõrghetk oli kella 5 ja 6 vahel, kui tuul oli kõige tugevam, samas ei märganud ta autoga kella 6 paiku läbi linna sõites langenud puid, vahendab ERR Uudised.

Meri oli kõige kõrgem kell 5, kui saavutas Rohukülas ametlike andmete järgi taseme 101,1 sentimeetrit üle keskmise, ning kuigi Haapsalu kohta ametlikke andmeid pole, näitas promenaadil olev mõõdik kohati 120 sentimeetrit üle keskmise.

«See on üsna täpselt selline veetase, mis jääb enamikes kohtades promenaadil kaldaäärega tasa. Kohati oli küll promenaad vee all, aga mitte ühtlaselt,» rääkis Soopan, lisades, et üle oli ujutatud ala raudteejaamast Fra Mare spaani, vee all oli jalakäijate sild ja kogu jalgtee kuni spaani.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles