Ilmajaam hoiatab: saabub torm Patrick

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuigi torm tegi palju pahandust, pakkus see rõõmu neile, kes looduse mässamist mere ääres uudistamas käisid. Pirital Merivälja tee ääres nautisid inimesed eile möllavaid tormilaineid.
Kuigi torm tegi palju pahandust, pakkus see rõõmu neile, kes looduse mässamist mere ääres uudistamas käisid. Pirital Merivälja tee ääres nautisid inimesed eile möllavaid tormilaineid. Foto: Andres Haabu

Esmaspäeva öösel jõuab väga aktiivne tsüklon Patrick Norra rannikule ja liigub edasi Botnia lahe põhjatippu, teatab Eesti Meteoroloogia ja Hüdroloogia Instituut.

Edasi jätkab tsüklon teekonda itta, üle Eesti liigub selle madalrõhuala lohk. Koos lohu saabumisega tugevneb esmaspäeva öösel edela- ja läänetuul Läänemerel ja Eesti rannikul 18-23, puhanguti 25-30 meetrini sekundis.

Tugev edelatuul tõstab meretaset, mis võib esmaspäeva hommikuks tõusta Pärnus kriitilise piiri (160 cm) lähedale.

Esmaspäeva öösel tuleb peamiselt pilves ilm. Sajab vihma, Ida-Eestis ka lörtsi. Edela- ja läänetuul tugevneb 12-17, puhanguti 20-23, saartel ja rannikul 18-23, puhanguti 25-30 m/s. Sooja on 1 kuni 6 kraadi.

Esmaspäeva hommikul sajab veel mitmel pool vihma, pärastlõunal on sajuta ja ilm selgineb. Puhub lääne- ja loodetuul 10-16, puhanguti 20-25, põhjarannikul 16-22, puhanguti 25-30 m/s. Õhtuks tuul nõrgeneb. Sooja on 4 kuni 8 kraadi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles