Piirivalve kehtestas Peipsi järvel jäälemineku keelu

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaade Peipsi järvele.
Vaade Peipsi järvele. Foto: Ain Protsin

Täna taaskehtestas piirivalve Peipsi järvel jäälemineku keelu. Jäälemineku keeld kehtib alates 10. jaanuarist, sest erakordselt muutlikud ilmaolud on tekitanud järve jääle kohati üle 30 meetri laiuseid pragusid.


Piirivalvurid tõid täna Peipsi järvelt kaldale kokku kaheksa kalameest, kes olid jäänud jäälahvanduse taha ning ei pääsenud enam kaldale, teatas piirivalveamet.

Rannapungerja ja Ninasi vahelisel alal, 2-3 km kaugusel kaldast jäälahvanduse taha jäänud kahe kalamehe kohta said piirivalvurid teate kell 15.25.

Hiljem lisandus teade veel nelja isiku kohta Ninasi küla lähistel ja kahe kalamehe kohta Mustvee lähistel. Alajõe kordonist väljus hõljuk, mis tõi kõik kalastajad kaldale.

Läänekaarte tuul on tekitanud kohati pragusid, mis on üle 30 meetri laiad. Piirivalve palub kehtestatud keeldu tõsiselt suhtuda. Jäälemineku keeld Emajõe suudmest Narva jõe lähteni kehtib ilma- ja jääolude olude paranemiseni. Narva veehoidla jääle minek on lubatud.

Info jääolude kohta ja piirivalvekordonite kontaktandmed leiate ka piirivalve kodulehelt www.pv.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles