November oli erakordselt soe

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soojadest ilmadest hoolimata võis novembris näha esimesi lumehelbeid.
Soojadest ilmadest hoolimata võis novembris näha esimesi lumehelbeid. Foto: Liis Treimann / Postimees

Teiste aastatega võrreldes torkas tänavune november silma ebatavaliselt soojade ilmadega.

Kui tavaliselt on novembrikuine keskmine temperatuur -0,4 kuni +3,9 °C, siis sel aastal oli kuu keskmine õhutemperatuur Eestis +3,5 kuni +7,3 °C, teatas Eesti  meteoroloogia ja hüdroloogia instituut oma kodulehel.

EMHI ilmavaatluse andmetel oli tänavune novembri keskmine temperatuur alates 1961. aastast kõige kõrgem.

EMHI ilmavaatluste osakonna juhataja Külli Loodla kinnitas ERRi uudisteportaalile, et tegemist oli novembrikuu rekordiga. «Novembrikuu keskmise õhutemperatuuri rekord,» täpsustas ta.

«Need on 2011. aasta kohta esialgsed andmed, kuid tundub, et see number jääb paika,» märkis Loodla.

Väikseim kuu sademete summa mõõdeti Saaremaal Sõrves, kus see oli 18 mm, suurim Hiiumaal Heltermaal (49 mm). Novembri keskmine sademete hulk on 47 kuni 78 mm.

Kõige vihmarohkem paik eelmisel kuul oli Järvamaal asuv Türi, kus 27. novembril mõõdeti ööpäevaseks sademete hulgaks 16 mm.

Päikest paistis kuu jooksul kõige enam Vilsandil - 50 tundi, kõige vähem Jõhvis - 26 tundi. Novembris on tavaliselt päikest 27 kuni 41 tundi.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles