Tormituuled tekitavad päästjatele palju tööd

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Murdunud lipuvarras.
Murdunud lipuvarras. Foto: Raigo Pajula

Täna lõõtsuma hakanud ja homseni kestvad tormituuled on päästjatele tekitanud palju tööd, päästeamet paneb inimestele südamele, et oldaks valmiks võimalikeks elektrikatkestusteks.

Päästeameti pressiesindaja Martin Vallimäe rääkis Postimees.ee’le, et peamiselt on tegemist tulnud teha murdunud puudega, mis on kohati kukkunud ka elektriliinidesse. «On teateid ka juhtumitest, kus kõrgepingeliinid on maha kukkunud. Lisaks on maha murdunud poste, lipuvardaid ja ka jõulukuuski.»

«Tugev tuul põhjustab päris palju koormust nii häirekeskusele kui ka päästjatele. Rõhutaks ekstra üle, et tegemist on tõsisema sügistormiga ja üsna tugevalt saavad räsida saared, mistõttu oleks mõistlik enne, kui elekter peaks ära minema laadida täis mobiiltelefon, varuda joogivett ning olla valmis selleks, et loodus näitab oma tugevat palet,» ütles Vallimäe.

Vallimäe sõnul on torm seni päästjatele toonud ligi 60 sündmust, millest üheksa on elektrivõrkude avariid.

Vallimäe märkis, et ühes tunnis on väljakutseid ligi kümmekond. Kella 15-16 paiku päeval oli tihedam töö peamiselt saartel, kuid nüüdseks on tugev tuul sündmusi põhjustanud üle-Eestiliselt. «Peamiselt nii nagu ilmajaam ennustas – saared ja Lääne-Eesti. Samuti on palju sündmusi Viljandimaal ja Põhja-Eestis. Põhjarannikul, kus mereäärne on avatud, võib samuti ette tulla tormikahjustusi.»

Kuna ilmajaama teatel jätkub tugevaid tuuleiile homse hommikuni, siis ütles Vallimäe, et homme tasuks veidi varem tõusta ja tutvuda oludega ja varuda tööle või kooli sõitmiseks piisavalt aega, sest teedel võib olla takistusi.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles