Järgmine nädal toob nii vihma, lörtsi kui lund

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sügisene loodus
Sügisene loodus Foto: Liis Treimann

Järgmisel nädalal lähevad ilmad külmemaks ning pea iga päev sajab – sademed tulevad sõltuvalt õhumassidest alla kas vihma, lörtsi või lumena.

Homme liigub Nordkapist põhja poolt Barentsi merele aktiivne tsüklon ning sunnib kõrgrõhuala Läänemerelt taganema. Üle Eesti liigub madalrõhulohk, mis toob homme päeval vähest sadu, teatab EMHI ilmaprognoos. Öösel on õhutemperatuur -1...+5, päeval+ 3...+8 kraadi.

Esmaspäeval süveneb tsüklon Barentsi merel ja selle lohus tekib Põhja-Venemaa kohal uus osatsüklon ning päeval algab aktiivne külma õhu sissetung tugevneva loodetuulega. Mitmel pool sajab hooti vihma, õhutemperatuur püsib samades piirides.

Teisipäeval liigub üle Eesti tugeva põhja- ja loodetuulega veelgi külmem õhumass. Külmatunnet süvendab tugev põhjakaare tuul. Kohati võib veidi sadada nii lund kui lörtsi.

Õhutemperatuur on öösel 0..-5, päeval -2.. +2, rannikul +4 kraadi.
Kolmapäeval võib vähest sadu olla nii lörtsi kui vihmana. Neljapäeval liigub Teravmägede piirkonnast Venemaa poole uus tsüklon, mis toob ajutiselt pisut soojemat õhku. Siis võib aga uduvihma tibutada.

Reedel saabub Venemaal itta taganeva tsükloni tagalas põhjatuulega uuesti külm õhk arktilistelt laiustelt ning kohati võib veidi lörtsi või lund sadada. Öösel on -1..+4, päeval langeb -3..+2 kraadini.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles