Torm jättis USA kirdeosa pimedusse

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Nädalavahetusel Ühendriikide kirdeosas möllanud lume- ja jäätormid jätsid poolteist miljonit klienti elektrita.


Kriisimeeskonnad ja rahvuskaartlased teevad jätkuvalt jõupingutusi, et taastada tuhandetes majapidamistes elektrivoolu, kuid kommunaalettevõtete hinnangul võib varustuse taastamiseks kuluda veel mitmeid päevi, vahendas AFP.

Viimase kolme aastakümne võimsaimad lume- ja jäätormid tabasid piirkonda neljapäeval ning ei vaibunud enne pühapäeva. Kõige rohkem said kannatada Maine´i, Massachusettsi, New Hampshire´i, New Yorgi ja Vermonti osariigid, kus jäi elektrita umbes 800 000 inimest. Teadaolevalt katkes elektrivool umbes 1,4 miljoni inimese kodus.

Mitmel pool Uus-Inglismaana tuntud piirkonnas kuulutati välja eriolukord ja tuhanded inimesed olid sunnitud minema varjupaikadesse. President George W. Bush kuulutas Massachusettsi osariigi koguni katastroofipiirkonnaks.

Torm nõudis ka ühe inimelu, kui 49-aastane mees üritas kütta soojaks oma vagunelamut, kuid suri vingumürgituse tagajärjel. 

New Hampshire´i võimud palusid elanikel olla kannatlikud ja loodavad elektrivarustuse taastada kolmapäevaks.

«Tormi tekitatud kahjustused on suured ning neid hinnata on raske, sest osasid teid on võimatu läbida,» möönis New Hampshire'is asuva elektrifirma esindaja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles