Rebane noolib ruhnlaste jalanõusid

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustreeriv
Pilt on illustreeriv Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Ruhnu saarel käib mitmendat nädalat majast maja juurde rebane, kes kõike silma jäävat üritab ära tassida, kusjuures iseäranis meeldivad loomale jalanõud.

Ühel rootslasel viis rebane botased ukse tagant ära. «Mees kahtlustas, et ruhnlased on vargad. Rahustasime ta maha ja ütlesime, et rebane tegutseb,» rääkis Kaarel Lauk Meie Maale.

Rebane kasutas juhust ka Ruhnu kordonis, kus ta avatud ukse vahelt sisse pääses ja ronis mööda treppi kordoni teisele korrusele.

«Trepi peale saapaid või naela otsa kalavõrku jätta ei saa, kohe katkub rebane need ära,» ütles kordoni ülem Rainer Sosi.

Õnneks ei ole piirivalvurid pidanud tööpostilt paljajalu lahkuma, sest rebane on siiani jalavarjud õue peale tassinud ja metsa neid viinud pole.

«Seni, kuni ta midagi halba pole teinud ja tal tervis korras on, vähemalt ilusa karvastiku järgi, ei võeta temaga midagi ette,» arvas Sosi.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles