Rajud räsivad Roomat

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile Itaalia pealinnas Roomas möllanud torm nõudis vähemalt ühe inimelu, tuletõrjujatel tuli käia päästmas üleujutatud tänavatel autodesse ja keldritesse lõksu jäänud inimesi.


Rooma tuletõrjujad leidsid ühe naise surnuna tema autost, mis oli rahe ja vihma ajal sõitnud jalakäijate tunnelisse, teatab International Herlad Tribune viitega APle.

Evakueerida tuli kümneid inimesi, kes olid üleujutatud tänavatel jäänud kas autodesse või hoonete esimestele korrustele lõksu.

Rooma linnapea Gianni Alemanno palus välja kuulutada erakorralise olukorra. Kohalike võimude teatel jälgitakse mitu jõge, mille veetase aina tõuseb, sealhulgas ka Tiberit, mis läbib Roomat.

Paar päeva tagasi algas lumesadu riigi põhjaosas ning halb ilm liigub nüüd üle maa Itaalia kesk- ja lõunaossa. Itaalia ametivõimude sõnul on olukord Roomas kriitliine, kuid ilmaennustus sunnib neid ka lõunapiirkondi pingsalt jälgima.

Võimud palud inimestel mitte sõita autoga, kui see pole just hädavajalik. Halb ilm on segi löönud rongiliikluse ja põhjustab hilinemisi üle riigi nii raudtee- kui ka lennujaamades.

Veneetsias töötavad igal hommikul sireenid, kui kõrge tõusuvesi ujutab üle linna madalamad osad, sealhulgas ka Püha Markuse väljak. See oli täna kaetud paarisentimeetrise veega, mida on vähem kui eelmisel nädalal, kui ebatavaliselt suur tõus ujutas linna üle.

Veneetsia linnavõimude väitel lükkab tugev lõunatuul vett laguuni ning see võib täna öösel veel tõusta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles