Ilmatargad ennustavad külma talve

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Härmatis Keilas
Härmatis Keilas Foto: Valeri Semjonov

Maalehe ajakirjanik ja ilmaekspert Rein Raudvere, kes on kümme aastat Eesti ilmatarkadega suhelnud, ei leidnud enda üllatuseks nende seast kedagi, kes arvaks, et tuleb soe talv.

«Meie ilmavaatlejad tuginevad ühelt poolt rahvatarkustele, aga rohkem usaldavad nad iseennast, sest nad on enamasti maainimesed, nad on maast-madalast käinud looduses, nii-öelda loodusega koos kasvanud,» selgitas Raudvere, kirjutas ERR Uudised. «Nad teavad, kuidas elavad putukad, loomad, linnud, kuidas puud käituvad ja neil on selle põhjal tekkinud oma arvamine, oma arusaamine, mida üks või teine käitumisviis kaasa võib tuua.»

18-aastane Vastse-Kuuste kooliõpilane Aleksander Lumi, kes on juba kümme aastat ilma vaadelnud, on samuti mesinikelt kuulnud, et mesilased teevad hoolega kittimistööd, ja see on üks põhjus, miks ka tema arvab, et talv tuleb külm.

Ta näeb, et lumi tuleb maha juba oktoobri lõpus, juba novembris saab aga suusatada ja veebruaris tuleb kuni 35 miinuskraadi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles