Metsades valitseb pähkliuputus

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sarapuu pähklid.
Sarapuu pähklid. Foto: Henn Soodla / Pärnu Postimees

Tänavune hea pähkliaasta on dendroloogi haridusega Urmas Rohu sõnul tingitud sellest, et sarapuudel läks õitsemine kevadel väga hästi korda, sest kevadised öökülmad ei võtnud emasõisi ära. Ka säästis paks lumi talvel sarapuude õiepungi.

«See aasta on pähkleid küll tohutult,» rääkis Saarte Häälele Kuressaares elav Kaja Muruvee, kes korjas koos abikaasaga möödunud pühapäeval Vikil nelja tunniga 40 liitrit.

Muruvee plaanib tänavu ikka mitme aasta varud korjata, kuna tema sõnul on selline hea pähkliaasta ainult seitsme-kaheksa aasta tagant.

Ansekülas pähkleid korjanud Rein Seema ütles, et saak oli rahuldav ning pähkleid rohkem kui möödunud aastal. «Ütleme nii, et ma ei ole oma viiel-kuuel aastal sellist saaki näinud, aga nad on ka kohe maha kukkumas,» lausus Seema, täheldades, et ka mandril paistab sel aastal palju pähkleid olevat.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles