Kurepoeg Anton taastub jalaoperatsioonist

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anton koos teda ravinud arsti Valdeko Paaveliga.
Anton koos teda ravinud arsti Valdeko Paaveliga. Foto: Eestimaa Loomakaitse Liit

Kurepoeg Antonile, kes oli õnnetult jala murdnud, tehti lahkete inimeste rahalise toe abil jalaoperatsioon ning praegu taastub Anton metsloomade taastuskeskuses.

Loomaarst Valdeko Paaveli sõnul  oli jalaoperatsioon edukas ning noor  lind talus üldnarkoosi hästi, teatas Eestimaa Loomakaitse Liit.

Esialgu Anton veel jalale toetada ei tohi ja vigastuste vältimiseks peab ta paar-kolm nädalat rippuma spetsiaalses rakises. Raplamaal asuva Imeloomade Seltsi taastuskeskuse perenaise Sibelle Lee sõnul on lindude jalaluumurdude puhul see tavapärane praktika.

Inimesega harjunud kurepoega võetakse siiski ka sülle ja masseeritakse kangeks jäävaid lihaseid. Talve veedab Anton taastuskeskusese ruumides ja loodusesse tagasi lastakse noor lind järgmisel kevadel.

Loomakaitsjad tänavad kõiki abivalmis inimesi, kes kurepoja paranemist annetusega toetasid. Loomakaitse liit koos Imeloomade seltsiga on käesoleval aastal abistanud või loodusesse tagasi toimetanud pea 200 metsasukat. Abi said 30 erineva liigi esindajad, kuid valdava osa moodustasid siiski vigastatud linnud.

Kurepoeg Antoni leidis üks pealinna vanaproua pesa alt ja tõi ta oma Mustamäe korterisse. «Vale toitumine ja hoolitsus viis kaltsiumipuudusel luu murruni ning lind loovutati Eesti Loomakaitse Liidu spetsialistidele,» märkisid loomakaitsjad.

Liit paneb metslinde ja loomi abistada soovivatele inimestele südamele, et oskamatu abi teeb tihti rohkemgi kahju kui abistamata jätmine. Leides abivajava linnu või looma, tuleks temast teada anda spetsialistidele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles