Repliik: kodanikke ühendav lumi

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hanneli Rudi
Hanneli Rudi Foto: Peeter Langovits

Viimasel ajal on kombeks kurta, kui hoolimatud on Eesti inimesed. Hädalist ei märka keegi ja kui tähele paneb, siis pigem selleks, et omalt poolt mõne solvava sõna või vopsuga nö kostitada.

Tegelikult selgub rasketes oludes, et asi polegi nii hull. Inimeste abivalmidust on kiitnud nii Tallinna kui Harjumaa kiirabi. Just möödakäijad, aga ka -sõitjad aitasid lumetormi ajal mitmel korral taas liikuma saada lumme kinni jäänud kiirabiautosid. Ja neid aitajaid jagus mujale ning appi mindi ka võhivõõrale.

Kes lükkas oma traktoriga puhtaks tee, milleni valla sahad ei jõudnud. Kes tuli ilma küsimata appi teele kinni jäänud võõrast autot välja lükkama, kuigi ise oli jalamees. Nii et lood inimeste hoolimatusest on kõvasti liialdatud.

Tegelikult näitavad viimased päevad, et lumised raskused ühendavad inimesi ning hädasolijast ükskõikselt mööda ei minda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles