Tugev lumesadu Pärnumaal on kasvatanud voolukatkestuse arvu

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektripost.
Elektripost. Foto: Sille Annuk

Elektrita majapidamiste ja ettevõtete arv on täna taas kasvanud, sest Pärnumaal tõi tugev lumesadu kaasa suure hulga katkestusi.

Tuvev lumesadu on kaasa toonud Pärnumaal ligi 7700 uut elektrita majapidamist ja ettevõtet, teatas Eesti Energia jaotusvõrgu pressiesindaja Kristjan Hamburg.

Kui rikete arv oli pühapäeval ja veel esmaspäeva õhtul Pärnumaal suhteliselt väike, siis nüüd on just Pärnumaal rikete arv hüppeliselt kasvanud.

Veidi vähem kui pooled Eesti Energia jaotusvõrgu teeninduspiirkonna rikked on hetkel Pärnumaal.

Kell 11 oli üle Eesti elektrita veel ligi 19 000 majapidamist ja ettevõtet. Eile kell neli oli elektrita majapidamisi juba ligi 15 000, kuid tänu Pärnumaa riketele on see taas kasvanud.

«Kõigis suuremates rikkekohtades üle Eesti käivad taastamistööd ning loodame täna õhtuks rikete seisu selgelt vähendada. Mujal piirkondades peale Pärnumaa ei ole uusi rikkeid oluliselt juurde tulnud.»

Riketa parandamise järjekord maakondade lõikes on ära toodud Eesti Energia väliswebis www.energia.ee.

«Kahjuks ei saa me veel prognoosida kindlaid kellaaegasid, millal antud elektriliinidel elektrivarustus taastub. Küll aga lähtutakse tööde planeerimisel tabelis olevast järjekorrast.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles