Novembri lumerekord püsis vaid päeva

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sille Annuk

Eile Raplamaal Kuusikul püstitatud novembrikuu lumerekord püsis vaid ühe päeva, täna varahommikul mõõdeti seal lumikatte paksuseks 56 cm ning eilsest rekordist sai ajalugu.

Eile lisandus Raplamaal Kuusikul 44-sentimeetrisele lumikattele veel 12 sentimeetrit ning täna hommikul mõõdeti Kuusiku lumikatte paksuseks 56 sentimeetrit, mis on uus novembrikuine Eesti lumerekord, teatab Eesti Meteoroloogia- ja Hüdroloogiainstituut.

Enne nädalavahetuse lumetormi kehtinud tipptulemus oli enam kui 40 aastat vana ja pärines 1965. aasta 30. novembrist, mil Kundas mõõdeti lumikatte paksuseks 42 sentimeetrit.

Lisaks Kuusikule kasvas lumevaip jõudsalt eile veel ka Narva-Jõesuus ja Türil. Narva-Jõesuus kasvas 15-sentimeetrine lumevaip 25-sentimeetriseks ning Türil kerkis 13-sentimeetrine lumekate 9 sentimeetrit kõrgemaks.

Mitmel pool tegi aga sula oma töö ning lund jäi märksa vähemaks. Võrus kahanes 18 sentimeetri paksune lumekiht 10 sentimeetri võrra ning Valgas jäi 32 sentimeetrist lumest alles 27 sentimeetrit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles