Lumepaksuse senine rekord sai löödud

Aivar Aotäht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soojemaid õhumasse on oodata kuu lõpus
Soojemaid õhumasse on oodata kuu lõpus Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Nädalavahetusel Eestimaal möllanud torm kattis maa kohati ligi poole meetri paksuse lumega, mida on novembrikuu kohta rekordiliselt palju. Eile kell kaheksa hommikul mõõtsid ilmajaamad paksima lumevaiba Kuusikul: 44 sentimeetrit.


Eesti Meteoroloogia ja Hü­dro­loogia Instituudi ilmavaatluste osakonna peaspetsialist Külli Loodla ütles, et vähemalt käepärast olevate, 1961. aastast pärinevate andmete põhjal pole novembris veel kunagi nii palju lund olnud.

Nii on see Eesti uus novembrikuu lumepaksuse rekord. Eelmine rekord pärineb 1965. aasta 30. novembrist, mil Kundas mõõdeti lumikatte paksuseks 42 sentimeetrit. Kuna lumesadu jätkus mõnel pool terve eilse päeva ja lund ennustati ka möödunud ööks, võib lumerekord veelgi kasvada.

Kõige tugevama tuuleiili mõõtis Pakri ilmajaam: pühapäeva õhtul kella kaheksa ja üheksa vahel ulatus maksimaalne puhang 29,7 meetrini sekundis.

Tormi lagi
• Tuul

29,7 m/s Pakri
28,5 m/s Sõrve
27,3 m/s Rohuküla
• Lumepaksus
44 cm Kunda
32 cm Valga
28 cm Väike-Maarja
Allikas: EMHI

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles