Vallavanem: Väike-Maarja õppis eelmise aasta tormist

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Äikesetorm Väike-Maarjas.
Äikesetorm Väike-Maarjas. Foto: Toomas Herm / Virumaa Teataja.

Väike-Maarjas möllas täna taas tugev tuul, kiirusega 35,4 m/s. Kuigi tuul murdis puid ja lõhkus katuseid, jäid kahjud eelmise aasta tormiga võrreldes väiksemaks.

«Väike-Maarja on õppinud ka eelmise aasta tormist, meil on täna olemas varud eterniidi näol, me saime kiiresti oma majandusosakonna tööle, me saime kiiresti korterelumajale eterniidi peale, ja see kõik on tulnud kasuks,» rääkis Väike-Maarja vallavanem Indrek Kesküla, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Kohaliku põhikooli hoone kannatada ei saanud, kuigi töömehed pidid katusele langenud puu eemaldama ja kasvama jäänud rondi maha saagima. Leheprahti ja murdunud oksi vedeles kõikjal, kannatada sai ka vähemalt kahe elumaja katus, millelt tuul pillutas pleki paarisaja meetri kaugusele.

«Välk lõi ka sisse ühte elamusse, mis süttis, aga õnneks oli päästekeskus sealt ainult 500 meetri kaugusel ja tänu päästjate kiirele tegutsemisele jäi maja alles ja on taastatav, alates lõunast oleme teinud ka teid vabaks ning vabastanud elektriliine,» rääkis vallavanem päeval toimunust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles