Päästeamet manitseb äikese tõttu ettevaatlikkusele

Mirjam Mäekivi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Äike Tallinnas
Äike Tallinnas Foto: Elar Lang

Kuni reede varahommikuni on Eesti eri paigus oodata äikest ja sellega kaasnevat tugevaid tuulepuhanguid üle 25 meetri sekundis, mistõttu manitseb päästeamet inimesi ettevaatlikkusele.

Äikese saabudes tuleks aknad sulgeda ja kodumasinad vooluvõrgust välja võtta.

Tugevamad tuulepuhangud võivad murda puid ja lennutada lahtiseid esemeid. Kahjude ärahoidmiseks on soovitav sõidukid puudest eemale parkida.

Infot tormi tõttu tekkinud takistustest sõiduteedel saab maanteeinfo numbrilt 1510, samale numbrile võib teada anda ka teele langenud puudest, mis liiklust oluliselt ei takista. Elektrikatkestustest teatage Eesti Energia rikketelefonile 1343. Ohu korral inimeste elule ja tervisele helistage hädaabinumbrile 112.

Eesti Meteoroloogia ja Hüdroloogia Instituudi andmetel on ilmaolud Eesti eri paigus hetkel muutlikud ning esineda võib äikest, tugevat sadu ja tuulepuhanguid üle 25 meetri sekundis. Väike-Maarjas mõõdeti täna maksimaalseks tuulekiiruseks 35 meetrit sekundis.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles