Väike-Maarjat tabas taas võimas äikesetorm

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mulluse augustitormi jäljed Väike-Maarjas
Mulluse augustitormi jäljed Väike-Maarjas Foto: Meelis Meilbaum / Virumaa Teataja

Neljapäeva pärastlõunal kella 13 ja 14 vahel tabas Lääne-Virumaal asuvat Väike-Maarja alevikku äikesetorm, mis lõhkus hoonete katuseid, murdis puid ja oksi.

Vallavanem Indrek Kesküla ütles BNSile, et äikese ja rajutuulega kaasnes ka tugev vihm ja rahe. «Vähemalt ühel elumajal on torm ära viinud katuse ja mitmetel korterelamutel on osaliselt lennanud katuse eterniitplaadid minema,» rääkis vallavanem.

«Loomulikult on teed täis puid ja oksi, nende koristamisega praegu tegeleme ja praegu selgitame välja, kas üks elumaja põleng puhkes tormi tagajärjel või millestki muust samal ajal,» lisas vallavanem.

Kesküla sõnul jäid mullu 8. augustil möllanud raju ajal kahjustada saanud hooned terveks. Ühelt elumajalt minema lennanud plekkkatus oli renoveeritud kümmekond aastat tagasi. Vallavanema sõnul lendas katus majast umbes 70 meetri kaugusele.

Eesti Meteoroloogia ja Hüdroloogia Instituudi Väike-Maarja vaatlusjaam mõõtis neljapäeval kella 13 ja 14 vahel tugevaima tuulepuhangu kiiruseks 35 meetrit sekundis, mis jäi mullu 8. augusti 36,5-le vaid napilt alla.

Neljapäeva pärastlõunal hoiatab ilmajaam äikese, rahe ja tugeva tuule eest, tuulepuhangute kiirus võib äikesepilve all ulatuda üle 25 meetri sekundis.

Tugev torm räsis Väike-Maarjat viimati mullu 8. augustil, kui 36,5 meetrini sekundis ulatunud rajutuul paiskas muuhulgas alla Väike-Maarja kiriku tornikiivri, mis purustas ka kirikuaias asuva leinamaja, samuti lõhkus torm ohtralt katuseid ja murdis arvukalt puid.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles