Tormiolud võivad pühapäeval häirida laevaliiklust Kuivastu-Virtsu liinil

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tormine meri.
Tormine meri. Foto: Arvet Mägi / Virumaa Teataja

Tormiolud võivad pühapäeval häirida laevaliiklust Kuivastu-Virtsu liinil, voolukatkestuse tõttu on häiritud laevaühendus Kihnu-Pärnu liinil.

Väinamere Liinid palub reisijatel arvestada pühapäevase tormiennustusega, mis võib tuua häireid parvlaevaliikluses Kuivastu-Virtsu liinil, ning võimalusel planeerida Saaremaalt mandrilesõit varasemaks või hilisemaks ajaks, vahendas ettevõtte pressiteade.

Eesti Meteoroloogia ja Hüdroloogia Instituudi ilmaprognoosi kohaselt on pühapäeval oodata tuult iiliti tugevusega 20-25 m/s ning koos öösel tiheneva ja üle Eesti leviva lumesajuga jätkub tuisk.

Tuule tugevnemisel kiirusele 17-18 m/s on parvlaev Viire sunnitud katkestama Kuivastu-Virtsu liini teenindamise, sel juhul jääb liinile parvlaev Regula.

Väinamere Liinid palub reisijatel arvestada, et tormitingimustes, kus laevaliiklus on häiritud, tekivad ühe laeva liiklemisel tippajal pikad ooteajad nii üldjärjekorras kui eelisjärjekorras, kuna laevale minek toimub skeemi alusel, et poole laevapinnast katavad broneeringutega ja poole üldjärjekorras ootavad sõidukid.

Häirete korral laevaliikluses kaotavad e-piletid ja broneeringud kellaajalise kehtivuse ja muutuvad nö eelisjärjekorra piletiteks ning kehtivad ka järgmisel päeval pärast liikluse normaliseerumist. Samuti ostetakse liiklushäirete aegsed e-piletid tagasi täishinnaga.

Väinamere Liinid edastab operatiivset parvlaevaliiklusinfot kodulehel www.tuulelaevad.ee liikuval inforibal ja uudiste menüüs.

Seoses voolukatkestusega Kihnu ja Munalaiu sadamates ei välju reisiparvlaev Amalie täna graafikujärgselt.

Amalie väljumine Kihnust on edasi lükatud elektrikatkestuse likvideerimiseni. Sellest tulenevalt viibib ka väljumine Munalaiust. Täpsemat infot saab reisiparvlaeva Amalie telefonil 5206629.

Reisiparvlaev Liisi väljub Pärnust plaanipäraselt kell 18.15.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles