Nädalavahetusel annab tooni soe ilm

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu rand.
Pärnu rand. Foto: ARDI TRUIJA/PRNPM/EMF

Eesti Meteoroloogia ja Hüdroloogia Instituudi prognooside kohaselt on ilm järgmistel päevadel endiselt soe, kuid pea iga päev on hoovihma võimalus.

Reedel on lõunatsükloni kese Bornholmi saare lähedal. Öö on sajuta, pärastlõunal kohati hoovihmade ja äikese võimalus. Tuul on idakaarest. Öösel on 18-22, päeval 25-31 kraadi.

Laupäeval suundub tsükloni kese üle Lõuna-Rootsi ja Skagerraki Põhjamerele. Tsükloni Läänemerele jäänud lohk liigub aeglaselt üle Eesti. Hoovihma ja äikese tõenäosus on päeval suur. Puhub idakaarte tuul. Öösel on 17-22, päeval 23-27, Kirde-Eestis kuni 30 kraadi.

Pühapäeval püsib tsükloni kese Põhjamerel, uus osatsüklon tekib tõenäoliselt Norra merel. Eestis on mitmel pool hoovihmad, võimalik äike, õhtupoolikul saju tõenäosus väheneb. Lõunakaarte tuul tugevneb veidi. Öösel on 16-21, päeval 19-24 kraadi.

Esmaspäeval võib Venemaal asuv kuum kõrgrõhuala taas tugevneda ning selle lääneserv ulatub Läänemerele. Sajuvõimalus kahaneb. Tuul on kagust. Öösel on 11-16, päeval 22-27 kraadi.

Teisipäeval määrab ilma kõrgrõhuala lääneserv. Saju tõenäosus on väike. Puhub idakaarte tuul. Öösel on 13-18, päeval 23-28, Ida-Eestis kuni 30 kraadi.

Kolmapäeval võib tugevneda kõrgrõhuala hoopis põhjapoolsetel laiustel ning levida üle Soome ka Läänemerele. Saju tõenäosus on väike. Puhub idakaarte tuul. Öösel on 17-21, päeval 23-28 kraadi.

Neljapäeval võib põhjapoolne kõrgrõhuala püsida, vaid Lõuna-Eestis suureneb hoovihma ja äikesevõimalus. Puhub kirdetuul. Öösel on 17-21, päeval 23-28 kraadi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles