Alanud nädalal suureneb hoovihmavõimalus

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sille Annuk

Alanud nädalal on ilmakujundajateks endiselt põhjalaiustel paiknev soe kõrgrõhuvöönd ning ulatuslik madalrõhuala, mis laiub Läänemerest Musta mereni. Kohati võib esineda ägedaid vihmasadusid ja äikest, kuid on ka palju kohti, kuhu vihm ilmselt ei jõua.

Teisipäeval määrab ilma Lääne-Venemaa, Ukraina ja Valgevene kohal oleva madalrõhuala äärmine põhjaserv. Öösel on kohati hoovihma võimalus, päeval on hoovihma ja äikesevõimalus suurem Lõuna-Eestis. Puhub kirdetuul ning öösel on 12-18, päeval 20-26 kraadi sooja.

Kolmapäeval on madalrõhuala Valgevene kohal võrdlemisi aktiivne ning saju- ja äikesevõimalus on suurem Lõuna-Eestis. Puhub kirde- ja idatuul, öösel on sooja 14-18, päeval 22-28 kraadi.

Neljapäeval madalrõhuala nõrgeneb, kuid Lõuna-Eestis on päeval endiselt saju- ja äikesevõimalus suur. Puhub kirde- ja idatuul ning öösel on 15-19, päeval aga 22-28 kraadi sooja.

Reedel on nõrgenenud nii põhjapoolne kõrgrõhuala kui ka lõunapoolne madalrõhuala. Öösel on sajuvõimalus väike, kuid päeval võib areneda rünksajupilvi ja tulla äikest. Puhub nõrk tuul, öösel jääb õhutemperatuur 15-20, päeval 23-29 kraadi vahele.

Laupäeval võib mõneks ajaks kehtestuda läänevool, mis toob üle Läänemere veidi jahedamat ja niisket õhku. Võimalik, et päeva jooksul liigub läänest itta külm front, mis toob paljudesse kohtadesse tugevat äikesevihma. Tuul pöördub kagust läänekaarde. Öösel on 15-20, päeval 19-25 kraadi sooja, ida pool isegi kuni 29 kraadi.

Pühapäeval järgneb itta lahkunud madalrõhulohule nõrk kõrgrõhuhari ning saju tõenäosus on väike. Puhub läänekaarte tuul. Öösel tuleb 13-18, päeval 20-26 kraadi sooja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles