Külm vabastas Siberi külad ahistavate karude küüsist

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Küla vahel ringi luusivate karude pärast kehtestati lausa komandanditund.
Küla vahel ringi luusivate karude pärast kehtestati lausa komandanditund. Foto: Corbis / Scanpix

Tänu külmadele ilmadele pääsesid kaks Venemaa küla näljaste karude küüsist, kes olid mitu kuud käinud majapidamistes süüa otsimas.

Kuna tänavu oli taigas tavapärasest vähem seedriseemneid ja marju, siis piirasid näljased karud mitu kuud kahte Siberis asuvat küla, teatab RIA Novosti.

Öösiti käisid mesikäpad külas süüa otsimas, murdsid veiseid ja kanu, lõhkusid abihooneid ja aedu ning paaril korral ründasid ka inimesi.

Pealtnägijate sõnul tuli öösiti küladesse süüa otsima 12 kuni 20 mesikäppa ning külarahva sõnul ei peljanud loomad kisa ega tulistamist.

Inimeste ohutuse tagamiseks kehtestati külades komandanditund, päikese loojangust kuni tõusuni oli keelatud majast väljuda.

Külad pääsesid karude küüsist alles pärast külmade saabumist.

«Pärast esimesi külmi karud lahkusid ja viimase kahe nädala jooksul pole külarahvas neid näinud,» ütles Altai looduskaitseala peametsnik Sergei Varganov. Tema arvates jäid loomad ilmselt talveunne.

Sellegipoolest soovitatakse külarahval olla tähelepanelik, sest pole välistatud, et mõni karu on jätkuvalt ärkvel ja võib tagasi tulla. Samuti hoiatatakse, et mõni loom võibki jääda metsa ringi jõlkuma ning kujutada inimestele ka edaspidi ohtu. Vanemad külaelanikud ei mäleta, et midagi sellist oleks varem olnud. Looduskaitseinspektorid lasid ühes külas maha kolm karu, kes ründasid inimesi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles