Laupäevast lõpeb metsas tuletegemise keeld

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuusalu metsatulekahju kustutamine.
Kuusalu metsatulekahju kustutamine. Foto: Liis Treimann

Arvestades Eesti Meteoroloogia ja Hüdroloogia (EMHI) ilmaprognoosi lähinädalaks, on Eesti metsades suurem tuleoht möödumas ja päästeameti peadirektor lõpetab oma käskkirjaga suure tuleohuga aja alates laupäevast, 18. juunist.

Kui suure tuleohuga ajal metsas tuld teha ei tohi, siis keelu lõppedes võib metsas lõkkeid teha ja grillida selleks ettenähtud kohtades, teatas päästeameti pressiesindaja.

„Suvel kehtib metsas lihtne tõde – tegevus ei tohi põhjustada tuleohtu ümbritsevale, olgu see siis grillimine, suitsetamine või tehnika kasutamine,“ selgitab päästeameti tuleohutusjärelevalve osakonna juhataja Rait Pukk.

EMHI tuleohu kaardi järgi on praegu osa mandri metsadest veel tuleohtlikud, näiteks ei ole vihmad seni mõjutanud Lääne-Harju metsamassiivide ja Viljandimaa metsade tuleohtlikkust. Nõva-kandi populaarsed liivaluidete pealsed männimetsad on endiselt tuleohtlikud ja seal tuleb inimestel nädalavahetusel olla äärmiselt ettevaatlik. Vihterpalus on toimunud Eesti suuremad metsapõlengud, 2008. aastal põles seal 850 hektarit metsa. Samas peaks enne jaanipäeva ja jaanipäevaks prognoositud sademed olukorda metsades
muutma.

Infot tuleohutusnõuete kohta saab päästeala infotelefonilt 1524. Tuleohu kaarti saab jälgida EMHI kodulehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles