Uus nädal lubab tuua 28 soojakraadi

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

EMHI praegused prognoosid lubavad järgmise nädala keskpaigaks kuni 28 kraadi sooja.

EMHI sünoptik Merike Merilain rääkis Postimees.ee´le, et kolmapäevani on veel mitu päeva aega ja vahepeal võib prognoos veidi muutuda, kuid isegi, kui temperatuur päris 28 kraadini ei küündi, siis võrreldes praegusega peaks ikkagi oluliselt soojem olema.

Laupäeval liigub madalrõhuala kese Skandinaavialt Põhjalahele ning hoovihmasid peaks jätkuma nii ööseks kui päevaks, välistatud pole ka äike. Puhub võrdlemisi tugev edelatuul. Öösel on 7-12, päeval 12-19 kraadi sooja.

Pühapäeval sajab hoovihma peamiselt pärastlõunal. Sooja on öösel 3-9, päeval 12-18 kraadi.

Esmaspäeval tugevneb kõrgrõhuala Kesk- ja Ida-Euroopas ja Balti riikide kohal, kuid päeval võib siiski veel üksikuid hoovihmasid esineda ning püsib ka tugev edelatuul. Temperatuur jääb öösel 6-12, päeval 15-21 kraadi vahele.

Teisipäeval on kõrgrõhuala kese Venemaa kohal ning selle lääneservas jõuab soe õhumass ka Eestisse. Tuul pöördub kagusse ning öösel tuleb 6-12, päeval 20-27 kraadi sooja.

Tõenäoliselt püsib sooja kõrgrõhuala lääneserv Eesti kohal ka kolmapäeval. Puhub kagutuul ja olulist sadu pole ette näha. Sooja tuleb öösel on 10-16, päeval 22-28 kraadi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles