Järgmise nädala algus lubab vähese sajuga ilma

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karikakar ja maikellukesed.
Karikakar ja maikellukesed. Foto: Anu Fedortšuk

Järgmise nädala ilm on Eesti Meteoroloogia ja Hüdroloogia Instituudi prognoosi kohaselt vähemalt alguses suures osas sademeteta, kuid sooja on üldiselt alla 20 kraadi. Homme ja ülehomme on ilm õnneks veidi soojem.

Laupäeval ulatub üle Läänemere kõrgrõhuvöönd, mille serva mööda kulgeb rünksajupilvede vöönd ja neist võivad üksikud Kagu-Eestisse jõuda. Mujal on pilvi vähe ja ilm kuiv.

Puhub läänekaare tuul 3-9, rannikul kuni 11 m/s. Öösel on 3-9, päeval 17-22, rannikul kohati 14 kraadi sooja.

Pühapäevaks tugevneb taas kõrgrõhuala. Pilvi on vähe ja ilm on sajuta. Puhub lääne- ja edelatuul, päeval lõuna- ja kagutuul 2-8 m/s.

Öösel on 3-10, päeval 17-22 kraadi sooja, rannikul on jahedam.

Esmaspäeva öö on kõrgrõhuala servas sajuta. Kagu- ja lõunatuul tugevneb 4-9, saartel ja rannikul 7-12 m/s. Sooja on 6-12 kraadi sooja.

Päeval läheneb merelt madalrõhulohk. Pilvisus tiheneb ja alates Lääne-Eestist hakkab vihma sadama, on äikest. Tuul puhub kagust ja lõunast, õhtul pöördub läände. Sooja on 18-23 kraadi sooja, Lääne-Eestis on jahedam.

Teisipäeva öösel madalrõhulohk taandub ja päevaks tugevneb kõrgrõhuala ning taevas selgineb. Öösel on 6-10, päeval 14-19 kraadi sooja.

Kolmapäeval liigub järjekordne madalrõhkkond Skandinaavia põhjaossa ja selle lõunaserv laieneb Soome laheni. Mere lõunakaldalt kerkib aga kõrgrõhuhari üle Balti riikide.

Kahe rõhuala piirimail on meil muutliku pilvisuse ja olulise sajuta ilm. Puhub tugev edela- ja läänetuul. Öösel on 6-10, päeval 12-18 kraadi sooja.

Neljapäeval jääme kõrg- ja madalrõhuala piirimaile. Taevas läheb küll pilvisemaks, kuid sadu veel tõenäoliselt ei jõua. Puhub tugev edelatuul. Öösel on 3-9, päeval 12-18 kraadi sooja.

Reedeks prognoosivad ilmamudelid Läänemere ümbruses tsüklonaalse välja tugevnemist ja sel juhul on ilm jahedapoolne ning muutub vihmasemaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles