Talveilma jagub vähemalt järgmise nädala alguseni

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Talv.
Talv. Foto: Caro / Baertels/Caro / Baertels/Scanpix

Lumerohket ja korralike miinuskraadidega ilma jagub järgmise nädala teisipäevani, vahendab riigi ilmateenistus. 

Neljapäeval ulatub üle Skandinaavia ja Soome kaugelt Grööni merelt madalrõhkkonna äärmine kaguserv. Samal ajal tugevneb Venemaa kohal kõrgrõhuala. Kahe rõhuala piirimail on lõunakaare tuul tuntav, saartel ja põhjarannikul ulatuvad puhangud 14 meetrini sekundis.

Öösel sajab mõnel pool lund, päeval on nõrga lume võimalus üksnes Saaremaal ja Hiiumaal ning looderannikul. Õhutemperatuur on öösel mandri sisealadel -6 kuni -11, Lõuna-Eestis võib -15 kuni langeda, saartel ja läänerannikul on temperatuur kuni -2 kraadi, päeval tõuseb mandri sisealadel -4 kuni -9, saartel ja läänerannikul on -1 kuni -3 kraadi. 

Reedel saab ülekaalu Venemaa kõrgrõhkkond, mis laieneb servaga Läänemere äärde. Tuul pöördub idakaarde ja nõrgeneb. Ilm on enamasti sajuta. Õhutemperatuur on öösel mandri sisealadel -8 kuni -14, Kagu-Eestis ja saarte rannikul kuni -5 kraadi, päeval tõuseb temperatuur -3 kuni -6 kraadini.

Laupäeval püsib kõrgrõhkkonna serv üle Eesti. Päeval lisandub pilvi kohati võib vähest lund sadada. Tuul on nõrk ja idakaarest. Õhutemperatuur on öösel mandri sisealadel -4 kuni -9, päeval -2 kuni -6 kraadi.

Pühapäeval laieneb üle Skandinaavia Läänemerele madalrõhkkonna serv ja lõunavoolus lisanduvast niiskusest sajab mõnes kohta nõrka lund, kuid sajuhulk on väike. Tuul pöördub kagusse ja lõunasse ning muutub tuntavamaks. Õhutemperatuur on öösel -4 kuni -9, selgineva taeva all võib veidi alla -10 kraadi langeda, päeval on -1 kuni -5 kraadi.

Esmaspäeval liigub väike madalrõhkkond Botnia lahe poole ja selle kaguserva mööda liigub päevaks Eesti lääneossa lumepilvi. Kagutuul tugevneb. Õhutemperatuur on öösel -3 kuni -8, päeval 0 kuni -5 kraadi.

Teisipäeval madalrõhkkond nõrgeneb ja kaugeneb Lapimaa poole, selle serva mööda liigub lumepilvede vöönd üle Eesti. Puhub võrdlemisi tugev lõunakaare tuul. Õhutemperatuur on öösel -1 kuni -6, Ida-Eestis kuni -8, päeval 0 kuni -5, Lääne-Eestis võib tõusta 0 kuni +1 kraadini. 

Kolmapäeval madalrõhkkonna mõju väheneb ja ilm on enamasti sajuta. Puhub mõõdukas lõunakaare tuul. Õhutemperatuur on öösel -3 kuni -8, päeval 0 kuni -3, Lääne-Eestis kuni +1 kraadi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles