Kisub tormiks: teisipäeval tuleb külmalisa ja tuul lõõtsub kuni 28 m/s

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lumetorm.
Lumetorm. Foto: Mark Makela/AFP/Scanpix

Riigi ilmateenistuse nädalaprognoosi järgi lubatakse homme õhtuks väga tugevat tuult, mis puhanguti võib ulatuda kuni 28 meetrini sekundis, samuti on oodata külmalisa.

Teisipäeval laieneb madalrõhkkonna serv Läänemerele ning jätkub kagutuule jõuline tugevnemine, sisemaal on öösel puhanguid 15, rannikul 18 ja saartel 23 m/s. Päev tuleb veel tugevama tuulega, kui sisemaal on puhanguid 18, rannikul ja eelkõige saartel 25 m/s, õhtul pole välistatud ka 28 m/s. Tänastel andmetel sadu viibib ega jõua veel mere idarannikule. Õhutemperatuur on öösel saartel ja mandri läänerannikul -3 kuni -8, mandril -9 kuni -12 kraadi, päeval saartel -2 kuni -4, mandril -5 kuni -9 kraadi.

Kolmapäeval liigub madalrõhkkond Skandinaavia lõunaossa, laieneb edasi Läänemere lõunavete kohale ning selle servas on öö veel tormine. Kagutuule puhangud ulatuvad sisemaal 18, rannikul üle 20, saartel üle 25 m/s. Hommikul hakkab tuul nõrgenema. Lund sajab öösel ja ennelõunal enamasti saartel, õhtupoolikul kanduvad pilved edasi ka mandrile, sajuhulk on aga tõenäoliselt võrdlemisi väike. Õhutemperatuur on öösel saartel -3 kuni -7, mandril -8 kuni -11, päeval -3 kuni -8 kraadi.

Neljapäeval madalrõhkkond hääbub ja venib vööndina Eesti kohale. Tuul rahuneb ning puhub öösel idakaarest, päeval lõunakaarest. Vahete-vahel sajab lund, päeval võib saartel ja läänerannikul ka lörtsina alla tulla. Õhutemperatuur on öösel -2 kuni -7 kraadi, päeval -1 kuni -4, saarte ja mandri edelarannikul võib tõusta 0 kraadi lähedale. 

Reede öösel jõuab Põhjamere äärest Läänemere lõunavete kohale väga aktiivne madalrõhkkond ning selle kirdeserv laieneb Eesti kohale. Kagu- ja idatuul tugevneb kiiresti. Lumehooge on kohati. Päeval liigub madalrõhkkond Läti kohale ja selle põhjaservas sajab üle Eesti lund. Puhub tugev ida- ja kirdetuul. Õhutemperatuur on ööpäeva jooksul -1 kuni -5°C.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles