Vene ilmaprognoos lubab praegu Eestile jõuludeks pakast ja lumesadu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Külm ilm.
Külm ilm. Foto: Postimees.ee

Venemaa ilmaportaali Gismeteo praeguse prognoosi kohaselt peaksid just jõulude paiku Eestis maad võtma miinusraadid ning jõululaupäeval võib maapinda katta lumevaip.

Gismeteo poolt üheks kuuks tehtud prognoosi järgi valitsevad soojakraadid meil 18. detsembrini, mil kraadiklaasi näit püsivamalt nullist allapoole langeb.

Praeguse seisuga peaks 24. detsembril õhutemperatuur Eestis olema -6 kuni -8 kraadi ning ilm pilves ja vähese lumesajuga.

Miinuskraadid peaksid prognoosi kohaselt püsima vähemalt aasta lõpuni, kusjuures 30. detsembril võib oodata -11-kraadist pakast.

Olgu lisatud, et veel eelmisel nädalavahetusel oli venelaste ilmaprognoos Eestile kõike muud kui rõõmustav, sest kuni aasta lõpuni oli oodata valdavalt soojakraade.

Seevastu Eesti riikliku ilmateenistuse kuuprognoos suusahuvilistele head uudist ei too, kohevat lumekatet pole oodata ka jõuludeks. Aastavahetusel tõotab tulla pehme ilm, sest kuu lõpus taastub prognooside järgi läänevool Atlandilt, mis toob endaga kaasa sula.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles