Eesti loodusmuuseumis avati näitus vereta jahi parimaist töödest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pm

Eesti loodusmuuseumis avati eile vereta jahi loodusfotode näitus. Ühtlasi kuulutati välja jahi fotovõistluse võitjad ja žürii valikul pandi üles 48 paremat pilti.


Vereta jaht on pärisjahiga sarnanev üritus, kus relvadeks on fotokaamerad, laskemoonaks mälukaardid ning jahisaagiks hulgaliselt looma- ja looduspilte. 23.–25. mail Põhja-Kõrvemaal peetud fotojahil osales 27 fotograafi.


«Igal aastal valime ühe kindla jahilooma, kellele peaks enam tähelepanu pöörama,» seletas ürituse korraldaja ja loodusfotograaf Tiit Hunt.


Seekord oli jahiloomaks teder, kuid kaadrisse püüda võis kõike ja kõikjal, et iseloomustada näituse kaudu Põhja-Kõrvemaa maastikke ja selle asukaid.
Näitus jääb loodusmuuseumisse üles 12. novembrini.


Kõige parema jahitöö preemia ja ajakirja Eesti Loodus preemia sai Indrek Ilomets, kes jäädvustas teed ületavaid metssigu. Ajakirja Eesti Jahimees eripreemia sai põdra tabanud Arto-Randel Servet.


Ajakirja Loodusesõber eripreemia määras žürii Assar Jõeperale öökulli jäädvustamise eest. Ta püüdis pildile ka teele sattunud kitse, mille eest pälvis Riigimetsa Majandamise Keskuse eripreemia. (PM)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles