Lihavõtte linnuvaatlusel kohati arvukaimalt hanesid

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haned Viljandimaal.
Haned Viljandimaal. Foto: Elmo Riig / Sakala

Möödunud nädalavahetusel toimus Eesti Ornitoloogiaühingu (EOÜ) eestvõtmisel igakevadine lihavõtte linnuvaatlus, mille kohati kõige arvukamalt hanesid.

Teisipäeva hilisõhtuks oli EOÜ-le edastatud enam kui 40 vaatlusankeeti, mille koostamises osales üle 150 inimese, teatas ühingu pressiteade.

Linnuvaatlejad loendasid rohkem kui 90 000 sulelist 167 erinevast linnuliigist.

Kõige arvukamalt kohati lihavõtte linnuvaatlusel hanesid ja laglesid, kes moodustasid peaaegu poole kohatud lindude üldarvust – 42 000 isendit. Hanedest vaadeldi omakorda kõige enam suur-laukhanesid (26 000) ning rabahanesid (11 500).

Viie arvukama linnuliigi hulka mahtusid veel kalakajakas (2 700), tuttvart (2 200) ning metsvint (2 100). Kohatud liiginimekirjades sagedamini esinenud linnuliikideks olid, aga metsvint, rasvatihane, hallvares, ronk ning kuldnokk. Tavalisemate lindude kõrval vaadeldi ka meil harvaesinevat punakael-laglet.

Meie rahvuslindu ja tänavust aasta lindu suitsupääsukest õnnestus nädalavahetusel kohata kolmel linnuvaatlusrühmal. Lõplikud kokkuvõtted lihavõtte linnuvaatluspäevadest tehakse maikuu alguses kui EOÜ-le on laekunud kõik vaatlusandmed.

EOÜ on Eesti suurim linnuhuvilisi koondav ühendus, kes tegeleb meie linnustiku uurimise, kaitse ning tutvustamisega. Maikuus täitub organisatsioonil 90. tegevusaasta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles