Ilmajaam lubab homseks kuni 21 soojakraadi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kevadlilled Tartus Rüütli tänaval
Kevadlilled Tartus Rüütli tänaval Foto: Margus Ansu

Kõige soojem ilm on selle nädala algul, mil päevamaksimum küündib +20 lähedale, kolmapäevast alates toob aga põhjakaarde pöörduv tuul järkjärgult taas jahedamat õhku, nii et nädala pärast võib koguni lörtsi sadada, märgib EMHI ilmaprognoosis. Kulupõlengute oht on suur.

Homme kujundab endiselt ilma kõrgrõhuala ja püsib kuiv. Puhub nõrk muutliku suunaga tuul. Öösel on õhutemperatuur -1...+5 kraadi, kuid homme tuleb sooja 15- 21, meretuulega rannikul 9-13 kraadi.

Ülehomme tugevneb kõrgrõhuala Skandinaavia kohal ja Eestis hakkab ilma määrama selle idaserv. Jahedama kõrgrõhuala eel võib päeval veidi vihma tibutada ning tuul pöördub põhjakaarde.

Öösel on -1...+6, päeval 12...16, Lõuna-Eestis kuni 18 kraadi. Põhjatuulele avatud rannikul jääb sooja vaid 8 kraadi.

Neljapäeval laieneb kõrgrõhuala üle Läänemere, ilm püsib kuiv. Öösel on -2...+4, päeval 10...16, põhjatuulele avatud rannikul 8 kraadi.

Reedel liigub püsiva kõrgrõhuala kaguservas Eestini veelgi jahedam õhk. Öösel on -3...+3, päeval 8...14 kraadi.

Laupäeval võib ilmamuutuse tuua Barentsi merelt Venemaa Euroopa ossa laskuv tsüklon, mille lohk külma frondiga ületab päeval Eesti. Öösel on olulise sajuta, päeval võib mitmel pool vihma sadada. Öösel pöördub tuul läände, päeval loodesse ja põhja ja tugevneb veidi. Öösel on -2...+4, päeval 7...13 kraadi.

Pühapäeval tekib tõenäoliselt Skandinaavial uus kõrgrõhuala, kuid samas on Venemaal kujunemas ulatuslik madalrõhuala. Vihma võimalus on suurem idapoolsetes maakondades. Järgmisel esmaspäeval võib Venemaal kohal olev madalrõhuala süveneda ja liikuda loode poole, tuues meile veelgi külmemat õhku. Seetõttu pole välistatud, et sadu võib alla sadada ka lörtsina.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles