Esimese koolinädala algus pakub varasügisest ilma

Elisabeth Kungla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
VILJANDI, EESTI, 20SEP16
Loodus. S
VILJANDI, EESTI, 20SEP16 Loodus. S Foto: Elmo Riig / Sakala

Rõhkkondade omavahelised heitlused toovad kooliaasta esimeseks nädalaks tuulist ja vihmasagaratega pikitud ilma, kus maksimaalsed õhutemperatuurid jäävad teistkümnete piiresse.

Ilmateenistuse teatel on esmaspäeva öösel oodata pilves selgimistega ilma. Lõunapoolne madalrõhkkond jääb aktiivseks, koondub Poola piirile ning selle põhjaserv ulatub jätkuvalt üle Balti riikide.

Võimas kõrgrõhuala koondub Venemaa põhjaaladele ja kahe rõhuala vastasseisus lõõtsub Eestis tugev idatuul 7-12, puhanguti 14 m/s, saartel ja rannikul aga koguni kuni 18 m/s. Saartel ja Lõuna-Eestis sajab vihma. Sooja on 9-15 kraadi.

Esmaspäeva päeval on pilves selgimistega ilm. Saartel ja Lõuna-Eestis sajab vihma. Puhub idatuul 7-12, puhanguti 14, saartel ja rannikul kuni 18 m/s. Õhtuks tuul veidi nõrgeneb. Sooja on 12-17 kraadi.

Teisipäeval madalrõhkkonna mõju väheneb ning Venemaa põhjaaladelt laieneb kõrgrõhkkonna serv üle Eesti. Ilm on vahelduva pilvisusega ja kohati sajab hoovihma. Puhub idatuul 5-12, saartel ja rannikul puhanguti kuni 14 m/s. Sooja on öösel 7-13, päeval aga 14-17 kraadi.

Kolmapäeval saavutab kõrgrõhkkond ülekaalu. Öösel on pilves selgimistega ilm ja kohati on võimalik hoovihm. Puhub ida- ja kirdetuul 4-10, saartel ja rannikul puhanguti kuni 14 m/s. Sooja on 6-13 kraadi. Päeval on pilves selgimistega ilm ja kohati võib jälle hoovihma tulla. Puhub ida- ja kirdetuul 4-10, saartel ja rannikul puhanguti kuni 14 m/s. Sooja on 11-15 kraadi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles