Augusti ilm oli sarnane paljuaastasele keskmisele

Elisabeth Kungla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Augustikuu vihmasadu.
Augustikuu vihmasadu. Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

Lõppenud augustikuu ilm oli nii õhusooja, sademete kui päikesepaiste osas sarnane paljuaastasele keskmisele.

Eesti keskmine õhutemperatuur oli 16,5 kraadi, mis on 0,2 kraadi võrra keskmisest kõrgem. Augustikuu paljuaastane keskmine õhutemperatuur on 16,3 kraadi. Õhutemperatuuri maksimumiks registreeriti 12. augustil Viljandis 30,8 ja miinimumiks 29. augustil Jõhvis 2,6 kraadi.

Eesti keskmine sajuhulk oli 86 millimeetrit, mis on 10 protsenti keskmisest. Paljuaastane keskmine sajuhulk on augustis 82 millimeetrit. Maksimaalne kuu sajuhulk 190 millimeetrit mõõdeti Tallinna-Harku jaamas, mis on 220 protsenti keskmisest. Paljuaastane keskmine Tallinna-Harku vaatlusjaamas on 86 millimeetrit. Maksimaalseks ööpäevaseks sademete hulgaks mõõdeti 13. augustil Tartu-Tõravere vaatlusjaamas 36 millimeetrit.

Eesti keskmisena oli päikesepaistet 220 tundi, mis on 94 protsenti keskmisest. Paljuaastane keskmine päikesepaiste on augustis 234 tundi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles