Ilm püsib jahe ja tuuline: täna pärastlõunal on oodata puhanguid kuni 20 m/s

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuuline ilm.
Tuuline ilm. Foto: SCANPIX

Ilmateenistus andis teada, et täna pärastlõunal tugevneb lääne- ja loodetuul sisemaal puhanguti kuni 17 ja rannikul kuni 20 meetrini sekundis. Tuuline ja jahe püsib ilm ka reedel. 

Lõuna-Soomest Valge mere suunas liikuv madalrõhkkond hoiab oma serva üle Läänemere ning selle tagalas saabub meile külmem õhumass. Loodesse pöörduv tuul kogub hoogu ning tagasihoidliku 10 kraadi lähedale jääva termomeetrinäidu juures muutub olemine üsna kõledaks.

Homme jääb madalrõhkkond Karjala kohale tiirutama ja selle lääneserva mööda jätkub külma õhu juurdevool. Vihmahoogude võimalus on suurem öö hakul ja taas päeval. Puhub tugev loodetuul, puhanguid on öösel rannikul 15 m/s, päeval sisemaal 15, rannikul kuni 20 m/s. Õhusooja on päeval kõigest 8 kuni 13 kraadi.

Nädalavahetus pisut soojem

Laupäeval madalrõhkkond eemaldub ja tõusva õhurõhu foonil on ilm enamasti sajuta. Loodetuul hommikuks nõrgeneb, vaid Soome lahel võib veel teha loode- ja läänetuule puhanguid 15 m/s. Õhutemperatuur tõuseb päeval sisemaal 15 kraadi ümbrusse.

Pühapäeval kõrgrõhuhari eemaldub. Skandinaaviast saabub madalrõhuvöönd ühes vihmapilvedega. Tänastel andmetel jõuab vihma kõikjale, kuid tuul on nõrk ja muutliku suunaga. Õhusooja tuleb 10 kuni 18 kraadi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles