Koolilapsed korjasid Elistvere loomapargi asukatele pool tonni tõrusid

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Loomapargi asukate talvemoon - tammetõrud.
Loomapargi asukate talvemoon - tammetõrud. Foto: Sille Annuk

Eelmisel nädalal korraldatud võistlusega koguti Põltsamaa ühisgümnaasiumis üle 500 kilo tammetõrusid, mis kingiti Elistvere loomapargi asukatele kingiti.

Armas ja tänuväärne tegu Põltsamaa laste poolt, otsustasime, et premeerime võitnud klassi ning kahte tublimat korjajat Annelini ja Kristinit põhjaliku ekskursiooniga loomapargis giidi saatel, rääkis Elistvere loomapargi perenaine Asta Sarv Vooremaale.

Tema sõnul on tõrude korjamine aeganõudev töö, sest need tuleb ühekaupa üles noppida, et nad oleksid puhtad ja neid saaks lattu kuivama panna.

Sarve sõnul on laste omakasupüüdmatu tõrude korjamise aktsioon andud «äriidee» mõnele täiskasvanule, kes arvavad, et sügisesel mururiisumisel tekkinud tammetõrudega segunenud lehepraht sobib loomadele.

«Piinlik küll tunnistada, aga kahjuks on meile prügikottides ka sellist kraami sokutatud, kust ise peaksime tõrusid välja noppima hakkama, sest ega me ju leheprahti hoidlasse viia saa,» ütles loomapargi perenaine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles