Lähipäevad toovad suvesooja: temperatuur tõuseb sisemaal 24 kraadini!

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tairo Lutter

Riikliku ilmateenistuse andmeil saab homme ja ülehomme Eestis nautida juba mõnusat suvesooja, mil temperatuur tõuseb sisemaal 20-24 kraadini, meretuulega rannikul püsib õhk siiski jahedam.

Reedel püsib Eesti kohal kõrgrõhkkonna serv ühes sooja õhumassiga. Ilm on põhiliselt sajuta ja Lääne-Eestis valdavalt selge taevaga. Rannikule võib jahedatelt merealadelt udu jõuda. Idapoolsetes maakondades on pilvi enam ja pole välistatud, et pärastlõunasel ajal tuleb ka pisut vihma. Puhub lõunakaare tuul 3-9 m/s. Õhutemperatuur on öösel 7 kuni 11 kraadi, päeval tõuseb sisemaal 23 kuni 24 kraadini. Meremõjuga rannikul on sooja kuni 15 kraadi ja kui udu ei haju, siis paraku veel jahedam. 

Laupäeval kõrgrõhkkonna mõju väheneb. Öö on sajuta, päeval võib kohati hoog vihma tulla. Tuul on öösel mõõdukas ja läänekaarest, päeval nõrk ja muutliku suunaga. Õhutemperatuur on öösel 9 kuni 13, päeval 20 kuni 24 kraadi. Põhja-Eestis on õhk jahedam: sooja tuleb 14 kuni 18 kraadi. 

Pühapäeval jõuab meile üürikeseks pisut jahedamat õhku, kuid ilm on olulise sajuta. Õhutemperatuur on öösel 7 kuni 12 kraadi, päeval tõuseb meremõjuga rannikul 12 kuni 13, sisemaal 17 kuni 19 kraadini.

Tuleva nädala alguses ulatub Skandinaaviast kõrgrõhkkond Läänemere äärde, Eesti idapiiri taha aga nihkub loodevoolus madalrõhuvöönd. Esmaspäeval sajab kohati hoovihma, õhutemperatuur on päeval 15 kuni 20 kraadi, meremõjuga rannikul kuni 12 kraadi. Teisipäeval püsib praegustel andmetel soe ilm, kui sooja tuleb päeval sisemaal 17 kuni 20 kraadi. Kolmapäeval peaks sisemaal tulema sooja kuni 21 kraadi, meremõjuga rannikul kuni 13 kraadi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles