Ilmateenistus andis kogu Eestile hoiatuse: metsades valitseb suur tuleoht

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
14. mai õhtul puhkes põleng Jõgevamaal Torma vallas, kus põles vähemalt kuus hektarit metsa.
14. mai õhtul puhkes põleng Jõgevamaal Torma vallas, kus põles vähemalt kuus hektarit metsa. Foto: Jürgen Puistaja/Kanal2

Riigi ilmateenistuse teatel valitseb Eesti metsades praegu suur tuleoht.

Ilmateenistus andis täna kõigile maakondadele esimese astme hoiatuse, märkides seejuures, et äärmiselt tuleohtlikud on Lõuna-Eesti, Pärnumaa, Raplamaa ja Läänemaa metsad. Mujal maakondades on «suur tuleoht».

Ilmateenistuse prognoosi kohaselt ei ole lähipäevadel suurt sadu oodata. Vihma saab mõni üksik paik, mis aga suurt tuleohtu kuivades metsaalustes ei leevenda. 

Päästeamet tuletab meelde, et kulupõletamine on Eestis keelatud aastaringselt. Tuleohtlikul ajal võib looduses tuld teha ainult selleks ettenähtud kohtades. Metsas liikujatel on lõkke tegemisel ja grillimisel soovitav kasutada riigimetsa majandamise keskuse lõkkekohti.

Nii metsas, maastikul kui koduaias lõket tehes tuleb järgida tuleohutusnõudeid. Lõkkease tuleb teha mittesüttivale pinnale, lõket tohib teha vaid vaikse tuulega, hoides käepärast esmased kustutusvahendid. Lahtist tuld ei tohi jätta järelevalveta, sel tuleb lasta lõpuni põleda, lõkkejäägid kustutada veega või summutada liivaga.

Täpsemat infot tule tegemise ohutusnõuete kohta saab päästeala infotelefonilt 1524.

Päästeamet kuulutas tuleohtliku aja alguseks 14. aprilli. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles