Madalrõhulohk rikub järgmisel nädalal taas ilma

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Liis Treimann

Kui alanud nädalal on ilm peamiselt sajuta ja soe, siis järgmise nädala keskel jaheneb ilm taas, esineb öökülma ja päevamaksimumid jäävad alla 10 kraadi, soojemaid päevi tuleb uuesti sekka mai teisel poolel.

Mai esimene nädal tuleb läänepoolse kõrgrõhuala toel peamiselt sajuta ja soe. Esimese kümnepäevaku lõpul läheneb Loode-Venemaalt aga arktilise õhumassiga madalrõhulohk. Loodevoolus saabub külmemat õhku ning ilm jaheneb, öösel on miinuskraadid ja päevane maksimum jääb valdavalt 10 kraadist madalamale. Veidi tihemini on ka sajuhooge, kirjutab ilmateenistus kuuprognoosis.

Kuu keskpaiku pöördub õhuvool edelasse ning toob soojust ja niiskust, äikesevihma võimalus suureneb. Kuu teisel poolel vahelduvad soojemad päevad jahedamatega.

Mai keskmine õhutemperatuur jääb kuuprognoosi kohaselt normi lähedale ehk vahemikku 8,7–11,9 kraadi. Normi piires tuleb ka sademeid, mida tavaliselt on mais 30–55 millimeetrit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles